לתיאום פגישת ייעוץ ראשונית בתשלום

מלאו את הפרטים וניצור קשר בהקדם




    אפליה בעבודה

    הזכות להתפרנס בכבוד ולא בתנאי ניצול או אפליה היא זכות אדם בסיסית.  חוק שוויון הזדמנויות בעבודה אוסר להפלות אדם על רקע מין, נטייה מינית, מעמד אישי, הריון, הפרייה חוץ גופית, טיפולי פוריות, גזע, גיל, הורות, דת, לאום, ארץ מוצא, השקפה, תמיכה במפלגה או שירות מילואים.

    אף אחד מהטעמים הללו אינם יכולים להוות מחסום בתנאי העבודה, בקידום בעבודה, בהכשרה, בהטבות ובפיטורים או פיצויי פיטורים.

    הרציונל העומד מאחורי האיסור להפלות הוא כי פגיעה בשוויון ההזדמנויות של האדם בעבודה מובילה גם לפגיעה בכבודו של האדם ובחירותו .

    בית הדין לעבודה פסק, לא אחת, שעקרון השוויון הוא אבן פינה במשטרנו החוקי וממנו נובע האיסור על הפליה פסולה שפירושה, נקיטת יחס שונה אל שווים או הבחנה בין אדם לאדם או בין עניין לעניין מטעמים לא רלבנטיים.

    עוד נפסק שגם אם היו שיקולים נוספים ענייניים לפיטורים, אין שיקולים אלו מכשירים את השיקול הפסול. אם אחד השיקולים לפיטורים היה נגוע באפליה, כל מהלך הפיטורים למשל היה מוכתם. לדוגמא, אם הוחלט לפטר עובד מכיוון שהוא מבוגר ולהעדיף את פיטוריו על פני פיטורי עובדים אחרים בגלל גילו, לא יסייע בידי המעביד העובדה שמדובר בפיטורי צמצום המתחייבים מהמצב הכלכלי. עצם שקילת השיקול הפסול פוסל את הפיטורים. מעסיק כזה גם לא יוכל לטעון שלא הייתה לא כוונה להפלות שכן הוכחת אפליה אינה דורשת הוכחת כוונה, ודי בהתנהגות הפסולה כדי לקבוע שהמעסיק פגע בשוויון.

    אם הופלת מכל אחת מהסיבות שמוזכרות לעיל, רצוי שתפנה לעורך דין המתמחה בתביעות נגד אפליה בעבודה, כי יתכן שאתה זכאי לפיצויים בשל כך.

    הזכות לשוויון היא זכות בסיסית הקיימת בכל מדינה נאורה. זכות יסודית זו כוללת בתוכה מספר רב של זכויות אחרות כאשר אחת מהן היא הזכות לשוויון בעבודה. מכיוון שכך, אפליה בעבודה מהווה עברה על זכות אדם בסיסית המוגדרת הן במשפט הישראלי והן במשפט הבינלאומי. מקרים נפוצים של אפליה אשר בולטים בחברה הם אי העסקתם של ערבים ובני מיעוטים אחרים, הומוסקסואלים, בני 50 ומעלה ונשים בהריון. תחת האפליה נכנסים גם פערי ההכנסות ואי-שוויון ההזדמנויות הקיימים במשק.

    אפליה בעבודה – ממה מורכבת הזכות לשוויון?

    הזכות לשוויון בעבודה מורכבת ממספר סעיפים:

    • איסור אפליה – הדבר כולל ביצוע אבחנה בין עובדים, פסילה או העדפה של עובד אשר אינה נובעת מסיבה מהותית אלא מתבססת על מאפיינים כמו גזע, צבע עור, מין, מעמד, הריון, השקפה פוליטית, גיל, מוגבלות, מצב בריאותי וכדומה
    • התאמות – החוק קובע כי על המעסיק לבצע התאמות עבור עובדים בעלי צרכים מיוחדים. צרכים אלה כוללים מוגבלויות, אחריות משפחתית וכדומה.
    • אפליה מתקנת – החוק תומך בביצוע התאמות עבור עובדים המשתייכים לקבוצה מוחלשת או כזו שעברה קיפוח, כאשר מטרת ההתאמה היא לתקן אפליה היסטורית

    בפועל, המציאות רחוקה מהאידיאל שנקבע בחוק. ישנם פערים גדולים הן בנושא ההזדמנויות והן בנושא השכר בין סקטורים שונים, במיוחד בין נשים לבין גברים. פערים אלה הולכים וגדלים כככל שמדובר בתפקידים בכירים בחברות וגופים ציבוריים אשר מאוישים בעיקר בגברים.

    משרד עו"ד אתי חסיד – אפליה בעבודה

    משרדנו מייצג לקוחות שזכויותיהם נפגעו מסיבות של אפליה וקיפוח. טענת האפליה תיבחן באופן מעמיק ומקיף ובהתאם ייבחנו ערוצי הפעולה ויינתן ייצוג בכל ערכאה. והכל על מנת לתקן את העוול שנגרם .

    משרדנו מציע את שירותיו המקצועיים לכל אדם שחש כי זכויותיו כאדם ואזרח נפגעו.

    שתף

    לתיאום פגישת ייעוץ ראשונית בתשלום

    מלאו את הפרטים וניצור קשר בהקדם




      דילוג לתוכן