מבחינה משפטית אין כל הבדל בין המושג "הוצאת דיבה" ו"לשון הרע", ושני המושגים מתייחסים להגדרת לשון הרע כפי שהיא מוגדרת בחוק איסור לשון הרע.
החוק איסור לשון הרע קובע כי פרסום לשון הרע עשוי להוות עוולה אזרחית בנזיקין ואף להתגבש לכדי עבירה פלילית.
הוצאת דיבה וחופש הביטוי
פרסום לשון הרע יכול להתבצע במגוון דרכים כמו בכתב, בעל פה, דרך יצירת אמנות ועוד. במידה ונפגעתם בגין לשון הרע או הוצאת דיבה, מומלץ כי תפנו לגורם משפטי אשר ייעץ לכם וייצג אתכם בהליך התביעה. כיצד מתייחסים בתי המשפט לנושא זה?
- חוק איסור לשון הרע מאזן בין שתי זכויות יסוד על חוקתיות, הזכות לשם טוב מצד אחד וחופש הביטוי מצד שני. על פי המשפט הישראלי, לא מדובר בזכויות אבסולוטיות אלא בזכויות יחסיות בלבד. הגבלת הביטוי על ידי קביעתו כלשון הרע עשוי להוות פגיעה בעקרון חופש הביטוי. מהבחינה הזו מדובר בשתי זכויות המתגוששות ביניהן.
- חוק איסור לשון הרע מגלם את האיזון בין שתי הזכויות. כך למשל העניק החוק הגנת תום לב לפרסומים המותרים בהתאם לנסיבותיהם, על אף שהם עשויים להוות לשון הרע. כאשר בית המשפט בוחן את הביטוי המהווה לשון, הוא עורך איזון בין שתי הזכויות בהתאם לנסיבות המקרה הקונקרטי העומד לפניו.
עו"ד אתי חסיד – ייצוג בתביעות לשון הרע והוצאת דיבה
משרד עו"ד אתי חסיד מייצג שנים תובעים ונתבעים בנושא הוצאת דיבה ולשון הרע. בין לקוחותינו חברות, ידוענים ואנשי ציבור. אנו מעניקים יחס אישי לכל לקוח, מעטפת משפטית מלאה וייעוץ משפטי מן השורה הראשונה.